Przepisy - Pstrąg w papitotach z pieczarkami

SKŁADNIKI:

- 1 pstrąg średniej wielkości
- 2 pieczarki
- 1 pomidor
- 2 plasterki cytryny
- 2 listki laurowe
- 1 czubata łyżka masła
- 1 łyżka natki pietruszki
- sól i pieprz
- oliwa z oliwek
- folia aluminiowa



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Łączymy masło z drobno pokrojoną pietruszką.

Nacinamy delikatnie w kilku miejscach skórę pstrąga i wkładamy masło oraz liść laurowy. Dodajemy troszkę masła do środka ryby. 

Na folię aluminiową ( strona zewnętrzna ) układamy pokrojone w plastry pieczarki i pomidora, a na nich pstrąga. Doprawiamy solą i pieprzem oraz odrobiną oliwy. Na wierzch nakładamy plastry cytryny.
Zawijamy szczelnie folię aluminiową tak, aby sos nie wypłynął. 

Pieczemy w 180C ok 20 min.

Podajemy rybę w folii, na ciepło, lub wykładamy rybę na talerzu a na niej warzywa, całość polewamy sosem.


RADY:

*Można dodać gałązkę rozmarynu do smaku.
*Można papiloty położyć na grill - smak niesamowity.
*Danie robi się w kilka chwil.

                                                                                                        SMACZNEGO