PRZEPISY- Babeczki czekoladowe

                              Przepis na   Babeczki czekoladowe

                                                  z płynnym czekoladowym środkiem

 

muffinki, muffinki czekoladowe z plynnym nadzieniem, children's menu, przepisy dla dzieci, babeczki dla dzieci


SKŁADNIKI:

200g gorzkiej czekolady Wedel

6 jajek

250 g cukru pudru

175g masła

100g mąki

szczypta soli






SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


Do niewielkiego garnka wlać wodę, dopasować do garnka miskę metalową. Miska nie może dotykać wody w garnku.Wstawić garnek na gaz.W miseczce metalowej, na parze, rozpuścić czekoladę i masło.

 

Utrzeć jajka z cukrem na puszystą masę.

 

Do lekko przestudzonej masy czekoladowej dodać masę jajeczną, następnie dodać stopniowo mąkę i szczyptę soli. Dokładnie wymieszać.

 

Umieścić masę w foremkach ceramicznych do muffinek.

 

Można użyć papierowych foremek, jednak trzeba je umieścić  w sztywnych foremkach, np. metalowych do babeczek.

 

Nagrzać piekarnik do 220 C, piec muffinki 8-10 minut.

 

Babeczki podawać na ciepło, udekorować czekoladą lub wg własnego pomysłu.

RADA:

Dziecko chętnie nam pomoże w pieczeniu i dekoracji babeczek. 



                                                                                  SMACZNEGO.